Menü

Csoboth Edina nyerte el a Sony World Photography Organisation magyar Nemzeti díját

22 • 02 • 08Baki László

A Sony World Photography Organisation 2022. február 8-án jelentette be a National Awards nyerteseit, mely projektet a World Photography Organisation és a Sony hozta létre a helyi fotográfus közösségek támogatására szerte a világon. A pályázatra 61 országból több mint 340.000 kép érkezett, és több mint 170.000-en neveztek be az Open versenyre, ahonnan a nemzeti díjazottak (National Awards) fotóit is kiválasztotta a zsűri.

Az idei díjátadó újdonsága volt a Latin America National Awards kezdeményezés, mely reflektorfényébe helyezte a Közép és Dél-Amerika sokszínű fotográfus közösségét.

A magyar díjazott – 2017 után immár másodszor – Csoboth Edina lett, aki így nyilatkozott alkotói hitvallásáról:

„Mindig is az emberközeli téma foglalkoztatott, először az életképezés, majd a portréfotózás, ez a két szegmens kötötte le a figyelmemet annyira, hogy aktívan műveljem. Túl örökmozgó vagyok egy tájképezéshez vagy makrózáshoz.”

A nyertes portrén Rea Milla modellt láthatjuk, akit az Avantage ügynökség képvisel.

0103

Fotó: © Csoboth Edina: Hungary, Winner, National Awards, Portraiture, 2022 Sony World Photography Awards

A Nemzeti Díjat elnyert alkotók a Sony digitális képalkotó eszközt kapnak nyereményként, és bekerülnek a Sony World Photography Awards kiállításának – és az azt kísérő hivatalos évkönyv – anyagába is. A 2022-es Sony World Photography Awards Professzionális, Nyílt, Ifjúsági és Diák kategóriáinak nyerteseit 2022 áprilisában jelentik be a World Photography Organisation platformján.

Jegyzetek

A 2022-es National Awards nyerteseinek névsora és munkáik ezen a linken találhatók.