Címke: Ansel Adams

Közel 160 millió forintot fizettek Ansel Adams Holdkelte című fotójáért a Sotheby’s árverésén

A Sotheby’s február 17-i fotóaukcióján a David H. Arrington gyűjteményében található Ansel Adams alkotásokat árvereztek el. Arrington miután 1983-ban végzett a Texasi Műszaki Egyetemen, Midlandbe költözött, hogy a Permi-medence olaj- és gáziparában dolgozzon. Ekkor kezdte el gyűjteni Ansel Adams fényképeit, eleinte lassan, de hamarosan féktelen lelkesedéssel.

Tovább

A tájfotográfus Ansel Adams kevéssé ismert fotóriporteri oldalát mutatja be egy új album

A Mike Mandel szerkesztésében készült Zone Eleven című könyv Ansel Adams kevéssé ismert, főleg megrendelésre készült alkotásait adja közre. Bár az amerikai fotográfust szinte kizárólag az éteri, fenséges, fekete-fehér és nagyformátumú tájképeiről ismerjük, mint a tiszta fotográfia úttörője és a Group f/64 tagja, az alkotói elismertség előtt természetesen alkalmazott munkákat is készített.

Ezekkel a fotókkal üzent a NASA az idegeneknek

Ezekkel a fotókkal üzent a NASA az idegeneknek 21 • 02 • 28Baki László „Üdvözletet küldünk magyar nyelven minden békét szerető lénynek a világegyetemen.” Így hangzik az a női hangot rögzítő üzenet, ami arany borítású rézlemezeken utazik a Voyager–1 és Voyager–2 űrszondáknak köszönhetően valahol a Naprendszerünk határán. A Voyager–1-et 16 nappal a Voyager–2 után indították […]