Címke: Artphoto Galéria

Emlékkiállítás nyílt a 10 éve elhunyt Kerekes Gábor legismertebb képeiből

10 évvel ezelőtt, 2014. április 16-án hunyt el Kerekes Gábor (1945–2014) fotóművész. Halálának 10. évfordulóján az Artphoto Galériában nyílt kiállítással emlékeznek meg a magyar fotográfia történetének kiemelkedő személyiségéről. Az életmű legjelentősebb darabjait bemutató tárlat – mely a Kerekes hagyatékát őrző és gondozó KG Archívummal közös együttműködésben valósult meg – az alkotó különböző korszakaira és az őt foglalkoztató témákra fókuszál.

Tovább

Mit nézzünk júniusban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Júniusban sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal a látogatóit. Fiatal magyar fotográfusok, mindennapi kudarcok, összegzések, boszorkányok és egy magyar szemorvos élete Kongóban. Ezekre a kiállításokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Tihanyi Anna: Budapesti AblakZsiráf (haszontalan útikalauz térkép nélkül)

Az Artphoto Galéria tárlatán sorra veszem azokat a személyes élményeket és kollektív emlékezeti ismeretanyagokat, amelyek egy letűnt koron keresztül villantják fel Budapest arcait. A generációm számára jól ismert, ikonikusan magyar értéket képviselő Ablak-Zsiráf felépítésén keresztül állítok össze olyan fogalmakat, melyek a város jellegzetességeire vagy történeteire utalnak.

„Egy fotográfus, akinek ecsetkezelése van” – Minyó Szert Károly képei az Artphoto Galériában

„Egy fotográfus, akinek ecsetkezelése van” – Minyó Szert Károly képei az Artphoto Galériában 22 • 11 • 03Punkt Az Artphoto Galériában megrendezett Innen nézve című kiállítás célja Minyó Szert Károly Balogh Rudolf-díjas fotóművész tematikusan és technikailag különleges, az egyedi képalkotásra koncentráló munkásságának bemutatása. A Fotóhónap2022 rendezvénysorozathoz csatlakozó tárlat anyaga egyedi válogatás, mely időben jelentős periódust […]

Horváth M. Judit személyes képnaplója az ArtPhoto Galériában

Évek óta készítem gesztusból, játékból a fotó irka-firkákat, szinte naponta csinálok képeket, és rendszeresen megosztom őket a Facebookon, de most, kiállítva az anyagot – mert működik bennem az exhibició – nekem is meglepetés volt látni ezt a képfolyamot, az intim fotóimat, mindennapjaim képnaplóját.