Címke: foam

A fotográfia médiuma a kimondhatatlant is képes megragadni – Foam Talent 2022

A Foam Talent 2022 idén ősszel is a művészek olyan új generációját fedezte fel és mutatja be, akik külső környezetünket és belső világunkat egyszerre járják körül, miközben nyitott szemmel, kényelmetlen vagy fájdalmas tényezőktől sem visszariadva alkotnak. Klímaváltozás, politikai konfliktusok, hátrányos megkülönböztetés, társadalmi igazságtalanság – a legkiválóbb alkotások e sürgető problémákkal foglalkoznak, miközben arra is emlékeztetnek, hogy a fotográfia médiuma a kimondhatatlant is képes megragadni.

Magnum-fotográfusok eddig kevésbé ismert oldalát mutatja be a Foam kiállítása

Az Open for Business – Magnum Photographers on Commission című kiállítás Amszterdamban a Magnum Photos egy olyan oldalát kívánja bemutatni, amelyet a nagyközönség valószínűleg alig ismer vagy nem köti őket a meghatározó fotográfiai műhely alkotóihoz. Illetve ezen munkákkal maguk a fotográfusok sem gyakran reklámozzák magukat, ezek a megbízások többnyire nem képzik részét hivatalos fotográfusi ouevre-üknek.

Lebohang Kganye nyerte el a 2022-es Paul Huf-díjat

A Paul Huf-díj kapcsán a nemzetközileg reprezentatív válogatás összeállítása érdekében a Foam mintegy harminc jelölőt keresett meg a világ különböző részeiről, és a fotográfia területén dolgozó szakembereket arra kérték fel, hogy válasszanak ki néhány tehetséges fotográfust a saját régiójukból.

A fotográfia médiuma virágzik – állítja a Foam. Válogatás a Foam Talent 2021 idei nyerteseinek munkáiból

Az évente megrendezett nemzetközi Foam Talent a kivételesen tehetséges 18 és 40 év közötti fotográfusokat keresi, s a beérkezett pályaműveket mintegy barométerként használva figyeli a kortárs fotográfia aktuális fejleményeit. A beadványok nagy része idén a világjárvány témájából inspirálódva dolgozza fel az emberi lét kérdéseit.

Válogatás a FOAM Talent 2020 tehetségkutató döntőseinek sorozataiból

A FOAM Talent tehetségkutató 19 döntősének fotósorozatai őszinte és nyers korképet rajzolnak ki az elmúlt évek történéseiről. Mindezek mellett a fotográfia formanyelvének újabb és újabb megoldásait is láthatja a befogadó, érezheti a fotográfia határainak elmosódását és az intermedialitás aktív jelenlétét.