Címke: Kehrer Verlag

„Mindannyian egyedül vagyunk” – Válogatás Guido Gazzilli: Home is Home (All Alone) című albumának képeiből

A fotókönyvek egyik talán legizgalmasabb műfaja a személyes munkákat bemutató album. Kevés szabály köti a művészt és a tervezőt egyaránt, az olvasó számára pedig tökéletes kifogást kínál egy kis büntetlen voyeurködésre. Guido Gazzilli új könyve kiváló példája a stílus rajongóinak. A Home is Home (All Alone) 2023-ban jelent meg a Kehrer Verlag kiadó gondozásában.

Tovább

A múlt relikviái: Válogatás Irina Ruppert legújabb fotókönyvének képeiből

Ruppert a könyvében archív katonai útlevélportrékat ötvözött halott állatok tetemeivel. Az erősen szimbolikus és metaforikus munkában a személyes családi traumák és a múlt megismerhetőségének kérdései állnak a fókuszban. A vizuálisan izgalmas és mély kérdéseket feldolgozó nyolcvan oldalas könyv angol nyelven jelent meg hétszáz limitált példányban, és harmincöt képet tartalmaz.

Fél évszázad a Magnum fotográfusaként – Burt Glinn életműve visszarepít a 20. század ikonikus hétköznapjaiba

A heidelbergi székhelyű Kehrer Verlag az egyik legsokoldalúbb Magnum-fotográfus, az amerikai Burt Glinn (1925–2008) életművének meghatározó darabjait rendezte kötetbe Half a Century as a Magnum Photographer címen. Az angol nyelvű, száznegyvennégy oldalas keménytáblás monográfiát már önmagában élmény kézbe venni, ám az igazán őszinte rácsodálkozás a kiemelkedően izgalmas képanyagot látva fog bennünket érni.

Ahol a világ elolvad – az Északi-sarkvidék titkai Ragnar Axelsson fotóalbumában

A Kehrer Verlag művészeti könyvkiadó gondozásában megjelent Where the World is Melting című könyv az azonos című kiállítás alkalmából került kiadásra, és először nyújt betekintést az izlandi fotográfus, Ragnar Axelsson életművébe, akinek fekete-fehér képein az Északi-sarkvidék elemi erejét, és az ott élő emberek mindennapjait láthatjuk.

„Túl türelmetlen vagyok ahhoz, hogy állványt használjak” – Ralph Gibson életműkiállítása Hamburgban

Gibson fotóin az erotikai és a fény játszanak főszerepet – hol felváltva, hol karöltve. Céljuk a részletekben rejlő szépség megörökítése. A Deichtorhallenben 2023. április 21. és augusztus 20. között megtekinthető tárlat Ralph Gibson: Secret of Light címmel 300 analóg és digitális fénykép segítségével mutatja be az alkotó több mint hat évtizednyi munkásságát.

76 ismeretlen fénykép Saul Leiter életművéből

A fotográfia rajongói számára Saul Leiter (1923–2013) neve épp annyira egyet jelent New York városával, mint egy-egy klasszikus szitkom díszletei — bár másképp. Leiter egy festő szemével pásztázta a metropoliszt, hogy konstruktivista, absztrakt képein a színek életre keljenek. Őszinte csodálat árad minden egyes fotójából annak tárgya iránt; négyszögletű ódák a megörökítetthez.

„Csak a fényképezőgép tudja, hogy mi történt” – A Minkkinen album. Egy intuitív fényképész életműve

A monográfia az elismert finn-amerikai művész öt évtizedes munkásságát öleli fel, a könyv több mint 270 képet mutat be a fotográfus 1969-től napjainkig készült alkotásaiból. A képek több mint fele eddig nem jelent meg, a válogatásban mintegy száz, 2005 óta készült alkotás szerepel, de megtalálhatóak az életmű legjelentősebb képei is az 1970-es évek elejéről, amelyek még azelőtt készültek, hogy a fotográfus munkái megjelentek volna.