Címke: Kehrer Verlag

Ahol a világ elolvad – az Északi-sarkvidék titkai Ragnar Axelsson fotóalbumában

A Kehrer Verlag művészeti könyvkiadó gondozásában megjelent Where the World is Melting című könyv az azonos című kiállítás alkalmából került kiadásra, és először nyújt betekintést az izlandi fotográfus, Ragnar Axelsson életművébe, akinek fekete-fehér képein az Északi-sarkvidék elemi erejét, és az ott élő emberek mindennapjait láthatjuk.

Tovább

„Túl türelmetlen vagyok ahhoz, hogy állványt használjak” – Ralph Gibson életműkiállítása Hamburgban

Gibson fotóin az erotikai és a fény játszanak főszerepet – hol felváltva, hol karöltve. Céljuk a részletekben rejlő szépség megörökítése. A Deichtorhallenben 2023. április 21. és augusztus 20. között megtekinthető tárlat Ralph Gibson: Secret of Light címmel 300 analóg és digitális fénykép segítségével mutatja be az alkotó több mint hat évtizednyi munkásságát.

76 ismeretlen fénykép Saul Leiter életművéből

A fotográfia rajongói számára Saul Leiter (1923–2013) neve épp annyira egyet jelent New York városával, mint egy-egy klasszikus szitkom díszletei — bár másképp. Leiter egy festő szemével pásztázta a metropoliszt, hogy konstruktivista, absztrakt képein a színek életre keljenek. Őszinte csodálat árad minden egyes fotójából annak tárgya iránt; négyszögletű ódák a megörökítetthez.

„Csak a fényképezőgép tudja, hogy mi történt” – A Minkkinen album. Egy intuitív fényképész életműve

A monográfia az elismert finn-amerikai művész öt évtizedes munkásságát öleli fel, a könyv több mint 270 képet mutat be a fotográfus 1969-től napjainkig készült alkotásaiból. A képek több mint fele eddig nem jelent meg, a válogatásban mintegy száz, 2005 óta készült alkotás szerepel, de megtalálhatóak az életmű legjelentősebb képei is az 1970-es évek elejéről, amelyek még azelőtt készültek, hogy a fotográfus munkái megjelentek volna.