Címke: Mary Ellen Mark

,,Az emberek megismerése az, amit igazán szeretek csinálni” – Mary Ellen Mark képeiből nyílt kiállítás Berlinben

Németország egyik vezető kortárs intézménye Mary Ellen Mark életművéből rendezett kiállítást. A C/O Berlin szeptember 16-án nyitotta meg tárlatát, amely az amerikai fotográfus ikonikus és kevésbé ismert alkotásait adja közre. A művész öt kiemelkedő fotográfiai projektjéből mutatnak be válogatást, amelyben helyet kaptak a hosszú távú magánprojektek és megrendelésre készült munkák egyaránt.

Tovább

Mary Ellen Mark képei a Száll a kakukk fészkére című film forgatási helyszínéről

A Toronto Metropolitan University (TMU) Képközpontjában (IMC) megrendezett Mary Ellen Mark: Ward 81 című kiállítás az Oregon Állami Kórház egyik női kórtermének mindennapjait mutatja be. A fényképeket, hangfelvételeket és archív anyagokat felvonultató tárlat célja, hogy mélyreható betekintést nyújtson a fotográfus kísérletező és úttörő megközelítésébe a dokumentarista stílusú fényképezés terén.

„Semmi sem érdekesebb a valóságnál” – Online kiállításon láthatók a New York-i utcai fényképezés női alakjainak munkái

Az utcai fényképezés kánonjába magukat ikonikus képeikkel szilárdan bevéső művészek névsora: Berenice Abbott, Diane Arbus, Jodi Bieber, Esther Bubley, Rebecca Lepkoff, Helen Levitt, Vivian Maier, Mary Ellen Mark, Frances McLaughlin-Gill, Lisette Model, Barbara Morgan és Ruth Orkin. A kiállított negyvenkilenc fénykép mindegyike 20. századi témákat ölel fel kortárs és klasszikus megközelítéssel.

„Nagyon megérintenek a hátrányos helyzetű gyerekek” – Virtuális kiállítás Mary Ellen Mark kislányokat, fiatal nőket ábrázoló képeiből

A virtuális tárlat Mary Ellen Mark legismertebb sorozataiból származó 21 olyan fényképét mutatja be, amelyeket pályája során készített kislányokról és fiatal nőkről, köztük azt a munkáját is, melyet a fotográfus az „első nagy erejű fényképének” nevezett (Emine, Törökország, 1965).