Címke: polaroid

Polaroidokat árultunk az amszterdami bárokban, 1980 címmel jelent meg fotókönyv a holland főváros éjszakai életéről

Bettie Ringma és Marc H. Miller fotógyűjteményében az amszterdami bárok közönségéről készült több mint 350 polaroidportré található. Ez az 1980-as időkapszula keresetlen, de színes képet nyújt Amszterdam éjszakai életéről. A polaroidok többségét ma az Amszterdami Városi Levéltár gyűjteményében őrzik, és a képek 2023-ban a Lecturis kiadó gondozásában megjelentek könyv formájában is Selling Polaroids in the Bars of Amsterdam, 1980 (Polaroidokat árultunk az amszterdami bárokban, 1980) címmel.

Tovább

Szokatlan módon az eBay-en árverezték el Andy Warhol 50 alkotását

Az Andy Warhol Alapítvány a művész 50 polaroidját, fotográfiáját, könyvét, portréját és nyomatát árverezte el az eBay-en. Az Andy Warhol: Social Network című tételek Warhol személyes gyűjteményéből, közvetlenül a művész hagyatékából származnak, és többek között Jean-Michel Basquiat, Debbie Harry, Mick Jagger, Keith Haring, Annie Leibovitz és Robert Mapplethorpe portréit tartalmazza.

Két legendás japán fotográfus egy helyen – válogatás a 400 Polaroids kiállítás képeiből

Nobuyoshi Araki és Daido Moriyama két emblematikus japán fotográfus. Közel húsz év után ismét nyílt egy nagy közös kiállításuk: a 400 Polaroids, melyet a San Franciscóban található Ratio 3 Galéria tár a nagyközönség elé. A médium természetéből adódóan a kiállításon szereplő minden egyes fotó egyedi tárgy, amely az ábrázolt pillanatok múlandóságát és megismételhetetlenségét közvetíti.