Címke: The Photographers’ Gallery

,,Felejts el egy pillanatra mindent, amit eddig a fényképezésről valaha tanultál” – Daido Moriyama képeiből nyílt kiállítás a The Photographers’ Gallery-ben

A londoni The Photographers’ Gallery új kiállításán a japán fotográfus, Daido Moriyama fényképeié a főszerep. A Daido Moriyama: A Retrospective című kiállítás egy hároméves kutatási időszak eredményeként jött létre. Ezzel a mostani tárlat az egyik legátfogóbb művészeti válogatást mutatja be, amelyet a művész munkáiból valaha kiállítottak.

Tovább

A Hard Man is Good to Find! – 60 évnyi brit queer fotográfia Londonban

Az 1930-as és ’90-es évek között titokban készült és terjesztett képek ritka bepillantást engednek egy kurátorok hanyagolta (vizuális) szubkultúrába. A történelmi szempontból sem jelentéktelen válogatás több mint 100 kiállított fotó segítségével vizsgálja a londoni queer ellenállást.

Samuel Fosso nyerte el a Deutsche Börse Photography Foundation 2023 díját

2023. május 11-én a londoni The Photographers’ Gallery-ben (TPG) rendezett ünnepségen jelentették be a Deutsche Börse Photography Foundation 30.000 font értékű díjának 2023-as nyertesét. A díj azokat a művészeket és projektjeiket jutalmazza, akik az előző 12 hónap során a legjelentősebb mértékben járultak hozzá a kortárs fotográfia világához.

A fotográfia alternatív története – Válogatás a Solander gyűjtemény képeiből

A Solander-gyűjtemény egy, a fotóművészet minden formájának bemutatása, megértése és élvezete mellett elkötelezett kollekció, amely különös hangsúlyt fektet a nemzetközi hagyományokra, a kevésbé ismert vagy teljesen elfeledett művészekre, az etnikai sokszínűségre és a nőkre. A gyűjtemény célja, hogy szélesítse a fotográfia általános és könnyen elérhető befogadását.

„Nem vagyok kommunikatív, így képekben fejezem ki magam” – Válogatás Helen Levitt kiállításának képeiből

A londoni The Photographers’ Gallery két emeletén – amely egyébként 1988-ban első európai kiállításának is otthont adott – több, mint 130 művét láthatják az érdeklődők. A tárlat Levitt fotográfiai gyakorlatának teljes spektrumát áttekinti, egybegyűjti életének legfontosabb alkotásait, és bemutatja útját az utcai fotográfustól a dokumentumfilmesen át, a színes fotográfia úttörőjéig.