Menü

Szabó Dezső fotókönyve ezüstérmes lett Japánban

20 • 01 • 13PUNKT

Szabó Dezső Darkroom című albuma (amelyről írtunk) ezüstérmet nyert a rangos Tokyo International Foto Awards-on. A könyvet a kiadó Magyar Fotográfiai Múzeum és Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum a Book/Fine Art kategóriában indította. A díj jelenlegi zsűrije 22 főből állt és benne a fotográfiai élet szinte minden területe képviseltetve volt, a galériavezetőtől a fotóson át a fesztiváligazgatóig.

A monográfia Szabó Dezső 2015 és 2018 között készült négy sorozatát tartalmazza Pfisztner Gábor bevezetőjével, elemzésével. A kötet a Magyar Fotográfiai Múzeum azon kiadványai sorába tartozik, amelyek egy-egy nagy súlyú kortárs fotográfiai alkotó munkáját vagy munkáit mutatják be az adott keretek között elérhető legmagasabb, legszínvonalasabb tervezési, nyomdai minőségben.

0103

Szabó Dezső: Darkroom. Fotó: Kiss Imre

A sorozat exkluzivitását emeli az egyes kötetek alacsony példányszáma, amely átlagosan 100 darabra korlátozódik. Olyan alkotókat mutatott eddig be, mint Barta Zsolt Péter (CodeX., 2007), Tóth György (2007), Kerekes Gábor (Megfigyelések, 2008), Pecsics Mária (Cultura, 2015), Czigány Ákos (Bet, 2017). Sorozat a közeljövőben Gyenis Tibor és Gerhes Gábor monográfiáival folytatódik.

Szabó Dezső friss munkáiból két kiállítás is nyílik a közeljövőben. Január 14-én Üres képek címmel a Vintage Galériában, és január 21-én Werk címmel a Fészek Művészklub Galériában.

0103

Szabó Dezső: Darkroom. Fotó: Kiss Imre