Menü

Újabb fiatal magyar fotós szereplése a Paris Photón

20 • 07 • 13Punkt

Minden év novemberében kerül megrendezésre a világ egyik legnagyobb fotós vására, a Paris Photo, gyűjtők, galériások, művészek éves nagy találkozója. A vásár kiemelt figyelmet fordít a kezdő európai művészek, a fiatal tehetségek bemutatására, 2017 óta a Carte Blanche Students szekció ad teret a feltörekvő művészek számára.

Idén Bede Kincső, a MOME hallgatója került be azon szerencsések közé, akiknek munkáit nagy méretben is láthatják Párizs lakosai és turistái a Gare du Nord vasútállomáson, illetve magán a Paris Photón is kiemelt művészként, dedikált helyen szerepelnek, 2020. november 12 és 15 között bemutathatják portfóliójukat a Grand Palais épületében.

0103

Bede Kincső: Három színt ismerek a világon

0103

Bede Kincső: Három színt ismerek e világon című sorozatából.

Bede Kincső munkáival már a Punkton is találkozhattunk, a 2020-ban MFSZ-ösztöndíjban részesülő alkotó Három színt ismerek a világon című sorozatát a galéria rovatunkban mutattuk be. A sorozat transzgenerációs traumák feldolgozásával foglalkozik, címe egy idézet, mely a Román Szocialista Köztársaság himnuszának első sorára utal.

A szekcióba minden évben négy fiatal művészt választ ki a zsűri, idén a magyar alkotón kívül a svájci Matthieu Croizier, a brit Rosie Dale és a francia alkotópáros, Victoire Inchauspe & Emma Passera került be 1-1 projektjével. A szekcióban nem ez az első magyar jelenlét, 2018-ban Szalai Dániel és Geibl Kata is bekerült a vásár kiemelt tehetséggondozó programjába.

 

0103

Bede Kincső: Három színt ismerek a világon

További érdekesség, hogy Bede Kincsőt diplomaanyagával a BredaPhoto kurátorai beválasztották a fesztivál 10 New Talent 2020 tehetségprogramjába is, a sorozat szeptember és október folyamán Hollandiában lesz kiállítva. Bede bekerült a Blurring the Lines 2020-as finalistái közé is, képei szerepelni fognak a Blurring the Lines 2020-as kiadványában, amit szintén Párizsban mutatnak be idén novemberben.