Címke: fotóaukció

Mostantól ez a kép a világ legdrágább fotográfiája

Man Ray 1924-ben készült Le Violon d’Ingres (Ingres hegedűje) ikonikus fotóját árverezte el a Christie’s. Az eredeti példány május 14-én, szombaton került árverésre, ahol 12,4 millió dollárért, körülbelül 4,8 milliárd forintért kelt el.

Richard Gere fotógyűjteményét árverezi el a Christie’s

A 139 fotóból álló gyűjtemény főleg a 20. századi fotóművészetet reprezentálja olyan nevekkel, mint André Kertész, Brassaï, Edward Weston, Tina Modotti, Alfred Stieglitz, Richard Avedon, Diane Arbus, Irving Penn, Sally Mann, Robert Mapplethorpe és Herb Ritts.

Közel 160 millió forintot fizettek Ansel Adams Holdkelte című fotójáért a Sotheby’s árverésén

A Sotheby’s február 17-i fotóaukcióján a David H. Arrington gyűjteményében található Ansel Adams alkotásokat árvereztek el. Arrington miután 1983-ban végzett a Texasi Műszaki Egyetemen, Midlandbe költözött, hogy a Permi-medence olaj- és gáziparában dolgozzon. Ekkor kezdte el gyűjteni Ansel Adams fényképeit, eleinte lassan, de hamarosan féktelen lelkesedéssel.

Ez lehet a történelem legdrágábban eladott fotója

Az, hogy a Le Violon d’Ingres valóban új rekordot dönt-e, az attól függ, hogy lesz-e valaki, aki hajlandó rekordösszeget fizetni ezért képért, amit Darius Himes, a Christie’s nemzetközi fotográfiai vezetője „a 20. század egyik legikonikusabb alkotásának” nevezett.

Egy Győr mellett készült Henri Cartier-Bresson képet is elárverez a Sotheby’s

A Sotheby’s decemberi fotóárverésén Henri Cartier-Bresson képeire licitálhatnak a vásárlók, ahol – a világhírű fotográfus lenyűgöző életművének hat évtizedét kiemelve, az aukción szereplő 95 fénykép között – olyan ikonikus képek is szerepelnek, mint a St. Lazare pályaudvar mögött vagy a Vasárnap a Szajna partján című fotók.

A szépség újrafelfedezése – Válogatás a Phillips őszi aukciójának képeiből

A New York-i árverés – és az azt megelőző rövid kiállítás – nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy újradefiniálja a szépség fogalmát és annak különböző rétegeit a fotótörténet olyan klasszikus darabjain keresztül, mint Robert Adams vagy Stephen Shore amerikai vidéket megörökítő fotói, Nan Goldin kevsébé ismert munkái, vagy Roni Horn és Hiroshi Sugimoto meditatív és absztrakt képei.

Közel 150 millió forintot fizettek egy ritka Leica fényképezőgépért

A befektetés hússzorosan behozta az árát. Míg két éve a szerencsés gyűjtő 24.000 amerikai dollárért (kb. 7,5 millió forintért) jutott hozzá a páratlan kamerakülönlegességhez, addig most az 480.000 USD-ért (megközelítőleg 150 millió forintért) cserélt ismét gazdát a júniusban megrendezett bécsi 38. Leitz Photographica Aukción.

Több mint százmillió forintot várnak egyetlen fényképért a Sotheby’s őszi árverésén

A Sotheby’s az aukcióját két szekcióra bontotta, a Classic című árverésen többek között Ansel Adams, Carleton E. Watkins, Edward Weston és Irving Penn, míg a Contemporary című – immár ötödször megrendezett – árverésen Matthew Brandt, Richard Misrach, Catherine Opie, Robert Polidori és Annie Leibovitz munkáival találkozhatnak az érdeklődők.