Címke: fotóriporter

Elég közel: Új nézőpontok a Magnum 12 női fotográfusától

Szeptember végén nyílt meg az ICP legújabb kiállítása Elég közel: Új nézőpontok a Magnum 12 női fotográfusától címmel. A több mint 150 képet felvonultató kiállítás egyedi módon mutatja be, hogy a fotográfusok hogyan reflektálnak a különböző globális helyzetekre, közösségekre és egyénekre.

Tovább

Capitolium, háború és koronavírus – kiosztották a 2022-es Pulitzer-díjakat

A Columbia Egyetem által 1917 óta kiosztott Pulitzer-díjak az újságíró szakma egyik legrangosabb elismerésének számítanak. Az idei díjátadón – amelyet 2022. május 9-én élőben közvetítettek – 15 újságírói és hét művészeti kategóriában díjazták a 2021-ben készült munkákat

Megrázó képek Indiából – Válogatás Anindito Mukherjee A halálos második hullám című sorozatából

Bár a járvány és a vele járó szociális válság dokumentálása az elmúlt években univerzális témája volt rengeteg fotográfusnak világszerte, az Indiát kirívóan drasztikusan sújtó pandémiát Mukherjee megindítóan, mellbevágóan, de mégis humánus módon tárja elénk a rögtönzött krematóriumok és tömegkórházak képein keresztül.

Benkő Imre kapta az idei Fotóriporteri Életműdíjat

A Fotóriporteri Életműdíjat 2018-ban a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ alapította a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporteri Szakosztályának szakmai partnerségével, a díjat 2021-ben a kuratórium egyhangú döntése alapján Benkő Imre fotográfus kapta.