Címke: Howard Greenberg Gallery

„A fénykép nemcsak érzelmeket közvetíthet, hanem az emberiséget is képes segíteni” – Bruce Davidson kiállítása New Yorkban

Ritka, eddig kevésbé ismert Bruce Davidson fotográfiákat mutatnak be a New York-i Howard Greenberg Gallery Bruce Davidson: The Way Back című kiállításán. A galéria Davidson archívumából válogatott, főként az 1957 és 1977 közötti időszakra fókuszálva. A New Yorkban élő és ma is aktívan dolgozó Davidson pályafutása kezdetétől fogva arra törekedett, hogy témáit mélységben és hosszabb ideig dokumentálja.

Tovább

William Klein nemrég felfedezett képeiből nyílt kiállítás a Howard Greenberg Galériában

Klein 1963-ban utazott Afrikába a brit Town című férfimagazin és a Weekly Telegraph megbízásából. Dakartól Nigeren át Szenegálig utánozhatatlan stílusú fényképeket készített, amelyek egy részét annak idején publikálta, de a legtöbbjük negatívként és diaként a fiókban maradt, és soha nem kerültek nyomtatásba vagy állították ki őket. A munkákat nemrégiben fedezték fel William Klein párizsi műtermében.

„Semmi sem érdekesebb a valóságnál” – Online kiállításon láthatók a New York-i utcai fényképezés női alakjainak munkái

Az utcai fényképezés kánonjába magukat ikonikus képeikkel szilárdan bevéső művészek névsora: Berenice Abbott, Diane Arbus, Jodi Bieber, Esther Bubley, Rebecca Lepkoff, Helen Levitt, Vivian Maier, Mary Ellen Mark, Frances McLaughlin-Gill, Lisette Model, Barbara Morgan és Ruth Orkin. A kiállított negyvenkilenc fénykép mindegyike 20. századi témákat ölel fel kortárs és klasszikus megközelítéssel.