Címke: Les Rencontres d’Arles

Találkozások a látható és láthatatlan peremén – Arles 2022 Book Awards díjazottak

A Rencontres d’Arles Book Awards célja, hogy a legfrissebb és legfontosabb fotográfiai kiadványokat – könyveket, albumokat – és publikációs trendeket díjazza és népszerűsítse. Idén a könyvdíjat több mint 700 nemzetközi jelentkező munkáiból választotta ki az öttagú szakmai zsűri. 78 kiadvány került be az elődöntőbe, amelyek a fesztiválon kiállításra kerülnek, így megtekinthetők, és ezáltal a díjazottak mellett ők is láthatósági teret kapnak.

Tovább

Elstartolt az idei Rencontres d’Arles fotófesztivál

A fesztivált 1970-ben Lucien Clergue fotográfus, Michel Tournier író és Jean-Maurice Rouquette történész alapították, mára pedig Európa egyik legrangosabb fotó-eseményévé nőtte ki magát. A rendezvény nagy mértékben hozzájárult a fotográfia egyenrangú művészeti ágként való elismertetéséhez.

Arles-i Fotófesztivál 2021 – Nyári fotófesztivál-ajánló IV.

A több mint negyvenéves múlttal rendelkező Arles-i Fotófesztivál a francia Arles városába viszi el és sűríti össze a fotóvilág legfontosabb tendenciáit, újdonságait és művészeit. Az utóbbi idők megkerülhetetlen kérdéseire, a járvány okozta kihívásokra reflektáló, az ezekből a gondolatokból felépülő idei fesztiválprogram a még nem teljesen ki-, meg- és letisztult világunkba villant fel fényeket, újításokat és reménysugarakat.

Beszéljünk medencés bulikon a fotográfiáról

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, az idén 50. évfordulóját ünneplő arles-i fotófesztivál több meglepetést is tartogatott számunkra: minden eddiginél több nőművész munkáját állították ki, a fesztivál háttérstábjában arányosabbá vált a nemi reprezentáció, a klasszikusabb kiállítások mellett pedig néhány bevállalós kortárs anyaggal és kurátori koncepcióval is találkozhattunk.