Címke: Les Rencontres d’Arles

Válogatás a 2024-es Arles-i fotófesztivál kiállításainak képeiből

2024-ben a Rencontres d’Arles fesztivál új perspektívákat tár a látogatók elé, melyek rejtett rétegek alatt bontakoznak ki. A fotográfusok, művészek és kurátorok különleges látomásaikat és történeteiket mutatják be, amelyek az emberiség folyamatosan újraértelmezett, kitartó, mégis látomásokkal teli oldalát ábrázolják. Az évente megújuló tematikák és a sokszínű nemzetközi résztvevők gondoskodnak arról, hogy a fesztivál minden évben friss és izgalmas élményt nyújtson a látogatóknak. Az esemény különösen fontos szerepet játszik abban, hogy felhívja a figyelmet a fotográfia társadalmi és kulturális jelentőségére, valamint támogassa az új tehetségek felfedezését és bemutatását.

Tovább

A fotográfia, mint a világ szeizmográfja – Helyszíni beszámoló a 2023-as Arles-i fotófesztiválról

Idén 54. alkalommal kerül megrendezésre Arles-ban a Les Rencontres de la Photographie fesztivál, amely a szakmai közeg és a fotográfia iránt érdeklődők megkerülhetetlen eseménye. A legkülönbözőbb helyszíneken – templomban, szupermarketben, apátságban, katakombában és szabadtéren – megrendezett kiállítások mellett, programokkal, beszélgetésekkel, vetítésekkel és fotókönyvekkel várja a látogatókat a dél-franciaországi kisváros.

Az igazságot kutatják az OpenWalls Arles Vol.4 díjnyertes fényképei

A British Journal of Photography és a Galerie Huit Arles együttműködésében létrejött OpenWalls Arles egy nemzetközi fotográfiai díj, amelynek célja, hogy a feltörekvő és a már befutott fotográfusok legfrissebb és legjobb munkáit bemutassa. Az így létrejövő kiállítás helyszínét a délkelet-franciaországi Arles városa adja, amely az ország egyik legfontosabb történelmi és kulturális központja.

Találkozások a látható és láthatatlan peremén – Arles 2022 Book Awards díjazottak

A Rencontres d’Arles Book Awards célja, hogy a legfrissebb és legfontosabb fotográfiai kiadványokat – könyveket, albumokat – és publikációs trendeket díjazza és népszerűsítse. Idén a könyvdíjat több mint 700 nemzetközi jelentkező munkáiból választotta ki az öttagú szakmai zsűri. 78 kiadvány került be az elődöntőbe, amelyek a fesztiválon kiállításra kerülnek, így megtekinthetők, és ezáltal a díjazottak mellett ők is láthatósági teret kapnak.

Elstartolt az idei Rencontres d’Arles fotófesztivál

A fesztivált 1970-ben Lucien Clergue fotográfus, Michel Tournier író és Jean-Maurice Rouquette történész alapították, mára pedig Európa egyik legrangosabb fotó-eseményévé nőtte ki magát. A rendezvény nagy mértékben hozzájárult a fotográfia egyenrangú művészeti ágként való elismertetéséhez.

Arles-i Fotófesztivál 2021 – Nyári fotófesztivál-ajánló IV.

A több mint negyvenéves múlttal rendelkező Arles-i Fotófesztivál a francia Arles városába viszi el és sűríti össze a fotóvilág legfontosabb tendenciáit, újdonságait és művészeit. Az utóbbi idők megkerülhetetlen kérdéseire, a járvány okozta kihívásokra reflektáló, az ezekből a gondolatokból felépülő idei fesztiválprogram a még nem teljesen ki-, meg- és letisztult világunkba villant fel fényeket, újításokat és reménysugarakat.

Beszéljünk medencés bulikon a fotográfiáról

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, az idén 50. évfordulóját ünneplő arles-i fotófesztivál több meglepetést is tartogatott számunkra: minden eddiginél több nőművész munkáját állították ki, a fesztivál háttérstábjában arányosabbá vált a nemi reprezentáció, a klasszikusabb kiállítások mellett pedig néhány bevállalós kortárs anyaggal és kurátori koncepcióval is találkozhattunk.