Címke: magángyűjtemény

„A gyűjtés egy kreatív aktus” – A Day Off címmel rendez kiállítást a F.C. Gundlach Foundation

A szabadidős tevékenység egy olyan téma, amely folyamatosan foglalkoztat mindannyiunkat, hiszen az életünk egyre hektikusabbá vált, ami egyre izgalmasabb, kalandosabb szabadidős tevékenységekkel jár. A szabadidő a munka utáni pihenésből tömegjelenséggé vált. Mindenki a maximális kikapcsolódásra és a mindennapi élettől való minél nagyobb eltávolodásra törekszik. Az F.C. Gundlach gyűjteményét bemutató kiállítás – mely a a berlini f3 – freiraum für fotografie-ban 2024. március 15. és június 2. között tekinthető meg – erre a témára, a szabadidőre fókuszál.

Tovább

„Azt vesszük meg, ami tetszik.” – Sir Elton John és David Furnish magángyűjteményéből nyílik kiállítás a londoni V&A Múzeumban

Sir Elton John énekes és David Furnish filmrendező magángyűjteményéből rendez nagyszabású kiállítást Fragile Beauty: Photographs from the Sir Elton John and David Furnish Collection címmel a londoni Victoria and Albert Museum 2024-ben. A nagyközönség több mint háromszáz fotóból álló válogatást láthat majd mintegy száznegyven híres fotográfus munkái közül.

Chronorama – A 20. század ikonikus fotókincsei a Condé Nast archívumából

Egy minden szempontból epikus fotókiállítás látogatható jövő év januárjáig a velencei Palazzo Grassiban. A Chronorama: Photography Treasures of the 20th Century címen nyílt tárlat az amerikai Condé Nast médiavállalat fotóarchívumának azon emblematikus, vagy a nagyközönség számára eddig ismeretlen felvételeiből válogat, amelyek nemrég kerültek a Pinault Collection tulajdonába.

A fotó ereje – Peter Fetterman: The Power of Photography

A The Power of Photography könyv ereje abban rejlik, hogy egyszerre kezelhető a 20. századi (angolszász-amerikai) fotográfia tömény és sűrített történeti áttekintésének, valamint a szerkesztő személyes fotónaplójának, ami globális kérdésekre reflektál egy mindenki számára megterhelő időszakban a fotó médiumán keresztül.

Richard Gere fotógyűjteményét árverezi el a Christie’s

A 139 fotóból álló gyűjtemény főleg a 20. századi fotóművészetet reprezentálja olyan nevekkel, mint André Kertész, Brassaï, Edward Weston, Tina Modotti, Alfred Stieglitz, Richard Avedon, Diane Arbus, Irving Penn, Sally Mann, Robert Mapplethorpe és Herb Ritts.

A szétszóródó világ képei a Mai Manó Házban

Fotóművészekkel való képzeletbeli találkozóra invitálja a látogatót gyűjteményén keresztül Madeleine Millot-Durrenberger, a Mai Manó Házban megrendezett A műgyűjtés szenvedélye című kiállításon.