Címke: Prix Pictet

Ahol a világ elolvad – az Északi-sarkvidék titkai Ragnar Axelsson fotóalbumában

A Kehrer Verlag művészeti könyvkiadó gondozásában megjelent Where the World is Melting című könyv az azonos című kiállítás alkalmából került kiadásra, és először nyújt betekintést az izlandi fotográfus, Ragnar Axelsson életművébe, akinek fekete-fehér képein az Északi-sarkvidék elemi erejét, és az ott élő emberek mindennapjait láthatjuk.

A fotó, mint jövőnk megóvásának záloga: a Prix Pictet ismertette tizedik pályázati ciklusának szűkített listáját

A korábban már díjazott Sally Mann ismertette a világ egyik vezető nemzetközi fotográfiai elismerése, a Prix Pictet 2023-as finalistáinak névsorát. A tizedik alkalommal Human címen meghirdetett díj shortlistje tizenegy ország tizenkét fotográfusának munkáit tartalmazza. A százezer svájci frankot elnyerő győztes személyét szeptemberben a londoni Victoria and Albert Museumban, a tizenkét kiválasztott alkotó munkáit bemutató kiállítás megnyitóján hozzák nyilvánosságra.

„A tűz pusztít és újít” – A tűz a tematikája a Prix Pictet kilencedik versenyének

„A tűz pusztít és újít” – A tűz a tematikája a Prix Pictet kilencedik versenyének 22 • 01 • 30A Fehér Vera A svájci Pictet & Cie Bank által 2008-ban alapított Prix Pictet-díj a világ egyik legnagyobb fotográfiai díja a fenntartható fejlődés területén, amely a fotográfia eszközét felhasználva globális jelentőségű üzeneteket közvetít széles körben. A […]