Címke: programajánló

Magyarország fáinak titkos meséi – Fotókiállítás a Folly Arborétumban

Európa egyik legnagyobb hársfája, a zsennyei „ezeréves tölgy” és az ötvöskónyi famatuzsálem, amelyet a legenda szerint Koppány vezér ültetett, és amely alatt IV. Béla is megpihent. Ezeket a különleges fákat is megismerhetik az érdeklődők a badacsonyörsi Folly Arborétumban az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállításon.

Tovább

Mit nézzünk a Múzeumok Éjszakáján? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Közeleg a múzeumlátogatók egyik legnépszerűbb eseménye, a Múzeumok Éjszakája. Absztrakt tendenciák, magyar íróportrék, Picassó mindennapjai, amerikai magyar fotóművészek, Kertész korai munkái, valamint bulifotók a 60-as, 70-es évek Békéscsabájáról és a kétezres évek Londonjáról. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes szombaton időt szánni. 

Mit nézzünk júniusban? – a Punkt fotókiállítás ajánlója

Júniusban sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal a látogatóit. Bulizó fiatalok a 60-as, 70-es években és napjainkban, egy világhírű magyar fotográfus ajándéka, a Tiny Wasteland kreatív univerzuma, csalóka látszatok, valamint a létezés vizuális lenyomatai. És ne feledjük, közeleg a Múzeumok Éjszakája is. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Május 26-án zár a Magyar Fotográfiai Múzeum remekműveit bemutató kiállítás

A mélység/élesség című tárlaton a legismertebb magyar vagy magyar származású fotográfusok – többek között André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassaï, Martin Munkácsi és Robert Capa – művei mellett 19. századi fotográfusok, világhírű külföldi fotóművészek és kortárs alkotók munkáival is találkozhat a nagyközönség. A május 26-ig látogatható, több mint 150 művet felvonultató tárlat nem csupán fotográfiákat mutat be, hanem felhívja a figyelmet a fotó mint médium eszközigényére is, így a tárlaton fototechnikai eszközök, különleges fényképezőgépek érzékeltetik a művészeti ág alkotáshoz szükséges készülékek sokszínűségét.

Mit nézzünk májusban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Nem maradunk májusban sem fontos és izgalmas fotókiállítások nélkül, számos múzeum és galéria várja remek tárlatokkal és programokkal a látogatóit. Kemenesi Zsuzsanna nyírfafejei, Tímár Péter permutációja, 15 éves a FotóFalu, a legjobb hazai sajtóképek, egy tragikusan fiatalon elhunyt fotográfus emlékkiállítása és a háború ábrázolása. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Mit nézzünk áprilisban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Áprilisban sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal a látogatóit. Világpremier a Mai Manó Házban, magyar fotográfusok Szépművészeti Múzeumban, az MFSZ és az FFS közös kiállítása a kortárs magyar fotóról, és már javában tart a Budapest Fotófesztivál is. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Mit nézzünk márciusban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Márciusban sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal a látogatóit. Benkő Imre a szubjektív dokumentarista, Stalter György a New York-i képvadász és Mai Manó századfordulós műtermi képei. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Mit nézzünk februárban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Februárban sem maradunk fontos és izgalmas fotókiállítások nélkül, ezúttal is számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal és programokkal a látogatóit. Az egyéni- és csoportos kiállításokon olyan témákkal találkozhatunk, mint a múzeumi gyűjtemények titkokkal teli világa, a Zohar Studios bizarr történetei, a fotómúzeum remekművei és a szerelem. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Mit nézzünk januárban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Januárban sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja remek tárlatokkal a látogatóit. 2023 egyik legfontosabb kiállítása, az Artphoto Galéria 10. születésnapja és a legjobb minimalista képek. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Tovább

Mit nézzünk decemberben? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Decemberben sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja remek tárlatokkal a látogatóit. Mesterséges intelligencia egy izgalmas fotóprojektben, fiatal fotóművészek összjátéka, Budapest aranykora és a képek politikája. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Kultúrák és nézőpontok párbeszéde: már javában tart a 33. pozsonyi Fotóhónap

A történelmi rétegekbe nyúló félmúlt és a jelen kapcsolódik össze a pozsonyi Fotóhónap november 30-áig látogatható kiállításain. Szlovákia legnagyobb, nemzetközileg is jelentős művészeti eseménye, a 33. Mesiac Fotografie (33rd Month of Photography) Csehszlovákia szétválásának harmincadik évfordulóját, valamint a fénykép médiumának 1993 utáni fejlődését állítja fókuszba. Hagyományaihoz híven a Fotóhónap a tágabb világba is kitekint, miközben olyan hazai alkotók életművével is találkozhatunk Pozsonyban, mint Berekméri Zoltáné.

Mit nézzünk novemberben? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Novemberben sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja remek tárlatokkal a látogatóit. A jövő tehetségei, spanyol életképek a hetvenes-nyolcvanas évekből, változó dimenziók a fotómúzeumban, valamint a fény árnyéka Veszprémben. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Válogatás a világ első számú fotográfiai vására, a Paris Photo idei kiállításainak képeiből

A világ első számú és huszonhatodik alkalommal megrendezett fotográfiai vására és szakmai eseménye, a Paris Photo idén harmincegy ország 191 kiállítójával, több mint 800 művészt bemutatva várja a látogatóit 2023. november 9 és 12. között a párizsi Grand Palais Ephémère épületében. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Punkt ezúttal is a helyszínről számol be az eseményről.

Fókuszban a roma kortárs képzőművészet – Kezdődik az Art Market Budapest

Az ART MARKET BUDAPEST Közép- és Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi kortárs képzőművészeti vására 2023. október 19 és 22. között a Bálna Budapest épületében 13. alkalommal nyitja meg kapuit, ezúttal mintegy 30 országból közel 100 kiállítót látva vendégül. A vásár kiemelt programja – SHUKAR.T Nemzetközi Roma Művészeti Fesztivál címmel – a kortárs roma képzőművészetet helyezi a figyelem középpontjába.

Mit nézzünk októberben? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Októberben sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal a látogatóit. World Press Photo, Ruth Orkin életműve, és a 10 éves TOBE Gallery. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.