Címke: programajánló

Mit nézzünk februárban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Februárban sem maradunk fontos és izgalmas fotókiállítások nélkül, ezúttal is számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal és programokkal a látogatóit. Az egyéni- és csoportos kiállításokon olyan témákkal találkozhatunk, mint a múzeumi gyűjtemények titkokkal teli világa, a Zohar Studios bizarr történetei, a fotómúzeum remekművei és a szerelem. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Tovább

Mit nézzünk januárban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Januárban sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja remek tárlatokkal a látogatóit. 2023 egyik legfontosabb kiállítása, az Artphoto Galéria 10. születésnapja és a legjobb minimalista képek. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Mit nézzünk decemberben? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Decemberben sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja remek tárlatokkal a látogatóit. Mesterséges intelligencia egy izgalmas fotóprojektben, fiatal fotóművészek összjátéka, Budapest aranykora és a képek politikája. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Kultúrák és nézőpontok párbeszéde: már javában tart a 33. pozsonyi Fotóhónap

A történelmi rétegekbe nyúló félmúlt és a jelen kapcsolódik össze a pozsonyi Fotóhónap november 30-áig látogatható kiállításain. Szlovákia legnagyobb, nemzetközileg is jelentős művészeti eseménye, a 33. Mesiac Fotografie (33rd Month of Photography) Csehszlovákia szétválásának harmincadik évfordulóját, valamint a fénykép médiumának 1993 utáni fejlődését állítja fókuszba. Hagyományaihoz híven a Fotóhónap a tágabb világba is kitekint, miközben olyan hazai alkotók életművével is találkozhatunk Pozsonyban, mint Berekméri Zoltáné.

Mit nézzünk novemberben? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Novemberben sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja remek tárlatokkal a látogatóit. A jövő tehetségei, spanyol életképek a hetvenes-nyolcvanas évekből, változó dimenziók a fotómúzeumban, valamint a fény árnyéka Veszprémben. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Válogatás a világ első számú fotográfiai vására, a Paris Photo idei kiállításainak képeiből

A világ első számú és huszonhatodik alkalommal megrendezett fotográfiai vására és szakmai eseménye, a Paris Photo idén harmincegy ország 191 kiállítójával, több mint 800 művészt bemutatva várja a látogatóit 2023. november 9 és 12. között a párizsi Grand Palais Ephémère épületében. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Punkt ezúttal is a helyszínről számol be az eseményről.

Fókuszban a roma kortárs képzőművészet – Kezdődik az Art Market Budapest

Az ART MARKET BUDAPEST Közép- és Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi kortárs képzőművészeti vására 2023. október 19 és 22. között a Bálna Budapest épületében 13. alkalommal nyitja meg kapuit, ezúttal mintegy 30 országból közel 100 kiállítót látva vendégül. A vásár kiemelt programja – SHUKAR.T Nemzetközi Roma Művészeti Fesztivál címmel – a kortárs roma képzőművészetet helyezi a figyelem középpontjába.

Mit nézzünk októberben? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Októberben sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal a látogatóit. World Press Photo, Ruth Orkin életműve, és a 10 éves TOBE Gallery. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Indul a 11. UNSEEN – Válogatás a holland fotófesztivál kiállításainak képeiből

Az immár 11. alkalommal megrendezett UNSEEN szeptember 21. és 24. között várja a látogatókat az amszterdami Westergas ipari műemlék épületeiben. Az elsősorban gyűjtőknek és a szakmának szóló rendezvény során 72 kiállító galéria és 65 könyvkiadó képviseli majd művészeit. A fesztivál idei témája a természet és ember közötti kapcsolat. Az UNSEENről helyszíni beszámolóval is jelentkezünk, ebben a cikkünkben a fesztivál kiállításain látható képekből válogattunk.

Tovább

„Minél gyorsabban élünk, annál kevesebb érzelem marad a világban” – Stanko Abadžić képei Budapestről

„Minél gyorsabban élünk, annál kevesebb érzelem marad a világban. Ez lehet az oka annak, hogy a fényképeim nem tűnnek kortársnak, és hogy miért tekintek vissza arra az időre, amikor az emberek még közelebb álltak egymáshoz. Minél lassabban élünk, annál mélyebben érezzük a körülöttünk lévő világot. Ez az én általános filozófiám.”

Mit nézzünk augusztusban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Augusztusban sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, bár ebben a hónapban a megszokottnál kevesebb múzeum és galéria várja új tárlatokkal a látogatóit. A zsidó vallás gyerekszemszögből, az ember és az állat együttélésének formái, a MOME Fotográfia szak hallgatóinak képei, valamint analóg fotográfiák Guatemalából és Mexikóból. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Mit nézzünk júliusban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Júliusban sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal a látogatóit. Robert Capa életműkiállítás, a tavalyi Budapest Fotográfiai Ösztöndíj nyertes sorozata, az AI és a tájkép kapcsolata, valamint a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa művészeti rezidenciaprogram alkotóinak a fotográfia határait feszegető munkái. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Mit nézzünk a Múzeumok Éjszakáján? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

2023. június 24-én több mint 400 intézmény közel 2000 programja várja a résztvevőket. A sokszínű budapesti programok mellett a vidéki helyszínek közül Szabó Judit fotográfiái Kecskeméten, Halas István életműkiállítása Székesfehérváron, Hajdú D. András kongói sorozata Szentendrén, míg Szabó Dezső és Szalontai Ábel balatoni képei Veszprémben láthatóak. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Mit nézzünk májusban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Májusban sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal a látogatóit. Még tart a Budapest FotóFesztivál, a budapesti AblakZsiráf képei, a kriptozoológia rejtélyei és Dél-Korea kortárs fotóművészete. Ezekre a tárlatokra mindenképp érdemes ellátogatni.

Mit nézzünk áprilisban? – A Punkt fotókiállítás ajánlója

Áprilisban sem maradunk izgalmas fotókiállítások nélkül, hiszen ismét számos múzeum és galéria várja új tárlatokkal a látogatóit. Indul a Budapest FotóFesztivál, a legjobb hazai sajtófotók, egy elfeledett magyar fotográfusnő képei, a cseh fotográfia legprovokatívabb alkotója, és egy trauma feldolgozásának vizuális „elbeszélési” kísérlete. Íme 12 fotókiállítás, melyekre mindenképp érdemes ellátogatni.