Menü

Geibl Katát is beválogatták a Foam Talent idei programjába

22 • 02 • 09Baki László

A Fotografiemuseum Amsterdam (Foam) 2022. február 8-án jelentette be annak a húsz feltörekvő fotográfusnak a nevét, akiknek munkái szerepelni fognak a február 24-én megjelenő Foam Magazine #61: Talent című számában és a kapcsolódó tehetségprogramjukban. Az évente megrendezett nemzetközi Foam Talent a kivételesen tehetséges 18 és 40 év közötti fotográfusokat szemlézi. A kiválasztott művészek számos karrierépítési lehetőséget kapnak; képeiket bemutatják a Foam Magazine évente megjelenő Talent számában, emellett szakmai mentorprogramokban vehetnek részt, és a program egyik támogatója, a Deutsche Börse Photography Foundation is beemel minden évben egy munkát az Art Collection Deutsche Börse gyűjteményébe.

A Foam's Talent Call felhívásra benyújtott beadványok száma – amely évről évre folyamatosan nő – idén ismét rekordot ért el; 1938 pályázat érkezett 85 országból. Az idei listába – a 2013-ban Puklus Pétert, 2016-ban pedig Perlaki Mártont is kiemelő zsűri – Geibl Kata személyében újra beválogatott egy magyar fotográfust a húsz támogatandó tehetség közé.

Geibl Kata – akinek nemrég megjelent There is Nothing New Under The Sun című fotókönyvéről a Punkt is beszámolt – munkássága elsősorban a globális problémákra, a kapitalizmusra, az antropocénre ​​és a fotográfiai médium kétértelműségeire összpontosít.

0103

Foam Magazine #61, Talent Issue, címlap. The Feast, Inside, from the series Paintings, Dreams and Love © Yushi Li and Steph Wilson. courtesy of the artist

A Foam Magazine's Talent 2022-es számába kiválasztott 20 fotóművész alaposan szemügyre veszi a körülöttünk lévő világot és a belső világukat anélkül, hogy megrettennének a kényelmetlenségtől vagy a fájdalomtól. Inkább a fényképezést használják arra, hogy reagáljanak, feldolgozzák és eligazodjanak egy olyan világban, amely továbbra is új kihívásokat jelent mindenki számára.

Klímaváltozás, politikai konfliktusok, diszkrimináció, kitelepítés és társadalmi igazságosság: az alkotások ezúttal is korunk égető problémáival foglalkoznak, és emlékeztetnek bennünket arra, hogy a fotográfia, mint médium képes szembenézni a kimondhatatlannal.

0103

Fotó: Geibl Kata: From the series There Is Nothing New Under the Sun/See Daylight © Kata Geibl, courtesy of the artist

0103

Fotó: From the series Woman, who would be King © Donja Nasseri, courtesy of the artist

0103

Fotó: From the series WAH'A © Seif Kousmate, courtesy of the artist

0103

Fotó: From the series The Act of Sitting © Ritsch Sisters, courtesy of the artists

0103

Fotó: From the series Malign Influences/The Holy Mountains © Diego Moreno, courtesy of the artist

0103

Fotó: From the series Languor © Donavon Smallwood, courtesy of the artist

0103

Fotó: The Feast, Inside, from the series Paintings, Dreams and Love © Yushi Li and Steph Wilson. courtesy of the artist

Az idei Foam Talent húsz alkotójának képei 2022 őszén lesznek láthatók a Foamban megrendezett kiállításon Amszterdamban. A kiválasztottak névsora: Marwan Bassiouni, Myriam Boulos, Olgaç Bozalp, Laura Chen, Geibl Kata, Lina Geoushy, Marvel Harris, Alexandra Rose Howland, Ange-Frédéric Koffi, Czar Kristoff, Yushi Li, Carla Liesching, Seif Kousmate, Pavo Marinović, Diego Moreno, Donja Nasseri, Ghazaleh Rezaei, Linn Phyllis Seeger, Ritsch Sisters, Donavon Smallwood.

Jegyzetek

A Foam magazin aktuális és korábbi számai megvásárolhatók a Mai Manó Könyvesboltban.