Címke: Atlas Gallery

„Gyakran a hibáidból tanulsz a legtöbbet” – Patrick Demarchelier kiállítás nyílt Londonban

A londoni Atlas Gallery egy nagyszabású kiállításon mutatja be a 2022 márciusában elhunyt világhírű francia divatfotográfus, Patrick Demarchelier munkásságát. A kiállított művek többsége olyan divatfotográfiák, amelyek főként az 1980-as évek elejétől a 2000-es évek végéig készültek, egy olyan időszakban, amely Demarcheliert a modern kor fotóművészetének egyik nagy mesterévé tette. A kiállított képanyag online is megtekinthető.

Gyermekekről készült fényképeket adtak el – gyermekek javára

Az Atlas Gallery nagyszabású kiállítást rendezett, melyen több mint 50 fotográfus gyermekekről készült fényképei voltak láthatóak. A gyűjtemény, amelyet a galéria tulajdonosai maguk állítottak össze, a fotográfia történetének korai évei óta napjainkig készült felvételeket tartalmazza. A Seen not Heard címmel megrendezett kiállítás képanyagát a galéria nemrég árverésre bocsátotta, a bevétel egy részéből pedig jótékonysági célokat támogattak.

Csábítás és elegancia – 26 fotó az Allure: Platinum Prints by George Hoyningen-Huene című online kiállításon

Az Allure: Platinum Prints by George Hoyningen-Huene 26 fotót mutat be az alkotó ’20-as és ’30-as években készült képeiből. Hoyningen-Huene mint divatfotográfus lett világhírű, a Vogue és a Vanity Fair magazinok vezető fotográfusaként dolgozott 1926–35 között, később pedig a rivális Harper’s Bazaarnál helyezkedett el.

Online kiállításon láthatóak Steve Schapiro ikonikus pillanatképei

Schapiro nem csak a politikai szférában készítette el egészen a ’60-as évektől a kor lenyomatát, hanem a kulturálisban is. Az online kiállítás képei között szerepelnek portrék olyan ikonikus művészekről, mint Magritte, Bowie, Warhol, Samuel Beckett, Robert Redford vagy Barbara Streisand. Festők, zenészek, írók, filmesek és színészek.

„Minden teremtménynek egyenlő joga van az élethez.” – Virtuális kiállításon láthatók Nick Brandt természetvédő fotográfus szomorú képei

Az Atlas Gallery által bemutatott 59 képből álló virtuális kiállításon az állati és emberi szereplők egyaránt „a rendje vesztett bolygó felzúdulásának” elbujdosott veteránjai. A képek köddel és világítással elért effektusai már-már dezorientálóak, s a csendes, szinte megbűvölt jelenetek a tragédia vagy veszteség érzését idézik fel.