Címke: LensCulture

A LensCulture bejelentette az Art Photography Awards 2023 nyerteseit

A LensCulture kihirdette az Art Photography Awards idei döntőseit és díjazottjait. A 40 kitüntetett alkotás között megjelennek a századforduló technikájára emlékeztető alkotások mellett a hetvenes évek hangulatát idéző felvételek, illetve a közvetlen jelenünk képi megoldásait alkalmazó fényképek is.

A sokszínű világ fekete-fehérben is lenyűgöző – LensCulture Black & White Awards 2022

Kihirdették a LensCulture Black & White Awards 2022 finalistáit, különdíjazottjait és nyerteseit. A pályázatok öt kontinens tizennyolc országából érkeztek. Az idei díjazottak között nagy formátumú analóg tájkép, régimódi stúdióportré, okostelefonnal készült felvétel és mesterséges intelligencia segítségével létrehozott kép is található.

Válogatás a LensCulture Critics’ Choice 2022 fotópályázat díjazottjainak képeiből

A LensCulture Critics’ Choice Díja eltér az általuk kiosztott többi díjtól. Hagyományos értelemben vett zsűri nincs, különböző szakértőket, kurátorokat, művészeti igazgatókat, képszerkesztőket, kiadók és galériák vezetőit kérik fel, hogy a beérkező több száz pályamű közül válasszák ki három személyes kedvencüket.

Válogatás a 2022-es LensCulture Portrait Awards díjazottjainak képeiből

A LensCulture idén is kihirdette az év legjobb portréfotóit; 39 fotográfus részesült valamilyen elismerésben: nyertesként, finalistaként vagy egy-egy döntéshozó választottjaként. A pályaművek öt kontinens, 16 országából érkeztek, közülük kerültek ki a díjazottak, akiket a főszerkesztőkből, kurátorokból, művészeti igazgatókból álló nemzetközi zsűri tagjai választottak.

Válogatás a LensCulture Street Photography Awards 2021 fotópályázat díjazottjainak képeiből

Nemrég kihirdették a LensCulture utcafotográfia kategóriájának 2021-es nyerteseit, a döntéshozók sorozat és önálló kép kategóriában ítélték oda a díjakat. A nyertesek – a pénzjutalom mellett – lehetőséget kaptak a LensCulture több mint hárommilliós globális online közössége előtti bemutatkozásra, egy New York-i kiállításra, valamint nemzetközi fotófesztiválokon való megjelenésre is.

Tovább

Fiatal tehetségek a LensCulture idei pályázatán

A LensCulture online magazin egyik fő missziója a kortárs fotográfus tehetségek felkutatása és munkáik népszerűsítése. A szakmai zsűri által, pályázat útján kiválasztott fotográfusok művei a LensCulture saját felületein, valamint fesztiválok és kiállítások keretein belül kerülnek bemutatásra.