Címke: LensCulture

A fotográfia történetmesélő szerepét hangsúlyozzák a LensCulture Portrait Awards idei kiemelt képei

A LensCulture kihirdette a Portrait Awards idei versenyének győzteseit és a döntőbe jutott művészeit. A pályázat összesen 39 művészt jutalmazott, akik 6 kontinens 21 országából származnak. A zsűri véleménye szerint a pályázók az idei évben a fotográfia egyetemes nyelvét használó, kreatív megközelítéseket keresték, amelyek egyedi történetekről tudósítanak.

Tovább

Magyar fotográfus is szerepel a LensCulture Art Photography Awards pályázatának legjobbjai között

A LensCulture évente megrendezett Art Photography Awards versenyére minden alkalommal rengeteg pályamű érkezik a világ minden tájáról. A pályázatra egyedi képeket, vagy sorozatokat várt a zsűri, végül több mint 130 országból érkeztek nevezések. A zsűri olyan munkákat díjazott, amelyek amellett, hogy magas művészi színvonalon készültek, társadalmilag is releváns témákat dolgoztak fel. A beérkezett alkotások közül 40 győztes pályaművet választottak ki.

Titkos történetek és elzárt helyek a Black and White Photography Awards díjazott alkotásain

A LensCulture kihirdette a Black & White Awards díjazottjait és kiemelt alkotóit. A pályázat kiírói arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a fekete-fehér képek olyan egyedülálló vizuális élményt tudnak adni, amelyre semmilyen másik művészeti ág nem képes. A díjazott alkotók a műfajok széles skálájában alkotnak, a kitüntetett képek között láthatunk dokumentarista, és konceptuális munkákat, utcai fotográfiákat, természetfotókat és portrékat is.

A Street Photography Awards 2023-as győztesei bizonyítják: a téma tényleg az utcán hever

A LensCulture bemutatta a Street Photography Awards idei győztes alkotásait, a zsűri által kiválasztott alkotásokat, illetve a döntőbe jutott műveket. A pályázatra ebben az évben 15 országból érkeztek fényképek, amelyek olyan pillanatokat örökítettek meg, amelyek a mindennapi élet rejtett pillanatairól szólnak. A díj alapítói idén arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy az utcák minden nap különleges pillanatok színterei, és ezeket a pillanatokat legjobban az utcai fotográfusok munkáin keresztül ismerhetjük meg.

Történetek, emberek, természet és látkép egy helyen – a Critics’ Choice Award 2023-as győztesei

A LensCulture bejelentette a Critics’ Choice Awards 2023-as díjazottjait. Ez a fotópályázat nem hasonlítható más díjakhoz, mivel nincs korosztályi megkötés, és együtt versenyezhetnek a profi és az amatőr művészek is. Ezenfelül a versenyen nincsenek előre megadott témák, vagy tematikák, ahogyan nincsenek műfaji korlátozások sem. Az egyéni díjak odaítélésére felkért zsűri tagjai idén 48 fotográfiai projektet díjaztak.

A fotókönyvek „aranykora” – Interjúösszefoglaló Lesley Martinnal, az Aperture kreatív igazgatójával

Lesley Martinnal, az Aperture kiadó kreatív igazgatójával jelent meg egy interjú a LensCulture honlapján, ami azt járja körül, mi áll a fotókönyvek „robbanása” mögött, mit jelent tulajdonképpen az „aranykor”? Emellett pályakezdéséről, valamint saját meglátásairól mesél a fotókönyv-kiadással kapcsolatban, néhány tippet is megosztva a tervezés és kiadás témájában a pályakezdő fotográfusok és az érdeklődők számára.

A LensCulture bejelentette az Art Photography Awards 2023 nyerteseit

A LensCulture kihirdette az Art Photography Awards idei döntőseit és díjazottjait. A 40 kitüntetett alkotás között megjelennek a századforduló technikájára emlékeztető alkotások mellett a hetvenes évek hangulatát idéző felvételek, illetve a közvetlen jelenünk képi megoldásait alkalmazó fényképek is.

A sokszínű világ fekete-fehérben is lenyűgöző – LensCulture Black & White Awards 2022

Kihirdették a LensCulture Black & White Awards 2022 finalistáit, különdíjazottjait és nyerteseit. A pályázatok öt kontinens tizennyolc országából érkeztek. Az idei díjazottak között nagy formátumú analóg tájkép, régimódi stúdióportré, okostelefonnal készült felvétel és mesterséges intelligencia segítségével létrehozott kép is található.

Tovább

Válogatás a LensCulture Critics’ Choice 2022 fotópályázat díjazottjainak képeiből

A LensCulture Critics’ Choice Díja eltér az általuk kiosztott többi díjtól. Hagyományos értelemben vett zsűri nincs, különböző szakértőket, kurátorokat, művészeti igazgatókat, képszerkesztőket, kiadók és galériák vezetőit kérik fel, hogy a beérkező több száz pályamű közül válasszák ki három személyes kedvencüket.

Válogatás a 2022-es LensCulture Portrait Awards díjazottjainak képeiből

A LensCulture idén is kihirdette az év legjobb portréfotóit; 39 fotográfus részesült valamilyen elismerésben: nyertesként, finalistaként vagy egy-egy döntéshozó választottjaként. A pályaművek öt kontinens, 16 országából érkeztek, közülük kerültek ki a díjazottak, akiket a főszerkesztőkből, kurátorokból, művészeti igazgatókból álló nemzetközi zsűri tagjai választottak.

Válogatás a LensCulture Street Photography Awards 2021 fotópályázat díjazottjainak képeiből

Nemrég kihirdették a LensCulture utcafotográfia kategóriájának 2021-es nyerteseit, a döntéshozók sorozat és önálló kép kategóriában ítélték oda a díjakat. A nyertesek – a pénzjutalom mellett – lehetőséget kaptak a LensCulture több mint hárommilliós globális online közössége előtti bemutatkozásra, egy New York-i kiállításra, valamint nemzetközi fotófesztiválokon való megjelenésre is.