Címke: C/O Berlin

Úgy gondolok magamra kurátorként, mint egy fociedzőre – beszélgetés Felix Hoffmannal

Felix Hoffmann a C/O Berlin fotográfiai magánintézmény vezető kurátora volt 2022-ig. Ren Hangtól a The Last Image: Photography and Death című tárlatig számos kiállításuk begyűjtötte a kritikusok elismerését, Felix Hoffmann pedig a kiállítások tervezésének középpontjában állt. Tavaly októberben azért járt Budapesten, hogy a Capa-nagydíj zsűrijének tagja legyen, ekkor beszélgettünk vele. Azóta Hoffmann az újonnan alakult, és 2024-ben nyíló Foto Arsenal Wien művészeti vezetője lett.

Tovább

Szőr és smink – Queerness in Photography kiállítás a C/O Berlinben

Mitől látunk valakit nőnek vagy férfinak? Milyen külső jegyek alapján rendelünk valakit egy nemhez? Hosszú haj és smink, arcszőrzet és izmos kar? Valóban magától értetődő és megkérdőjelezhetetlen mi a férfias és nőies? Lehetséges ezeken a kategóriákon túl gondolkodni? Mik lehetnek a korlátjai a szőrre és sminkre osztott világnak? A queerség különböző reprezentációin keresztül ezekhez hasonló kérdéseket boncolgat vizuálisan a Queerness in Photography hármas kiállítás a C/O Berlin tereiben.

Karolina Wojtas a C/O Berlin Talent Award alkotói kategóriájának idei nyertese

A C/O Berlin Talent Awardot minden évben művészeti és elméleti kategóriában ítélik oda egy-egy harmincöt év alatti személynek. A díj mindkét nyertes számára pénzjutalommal, valamint egyéni kiállítással és egy egyedi tervezésű kiadvány megvalósításának lehetőségével jár. Az elmélet és a gyakorlat találkozását egy közös kerekasztal-beszélgetés teszi teljessé a győztesek között, azok kihirdetését követően.

A „döntő pillanaton” túl – Lee Friedlander retrospektív kiállítása Berlinben

A tárlat széleskörűen, az amerikai fotográfus főbb sorozatain keresztül a kezdetektől, a megrendelésekre készült munkáktól, a híres jazz-zenészek portréitól, amerikai és európai projekteken át, egészen az alkotó saját identitását és családi kapcsolatait feldolgozó képekig mutatja be a mintegy 60 évet felölelő életművet.