Címke: kiállítás

Identitás és önazonosság – Válogatás Robitz Anikó Fonott tükör című sorozatából

Új munkáim az identitás és önazonosság kérdésével foglalkoznak. 2019 végén kezdtem készíteni a Woven Mirror (Fonott tükör) képeket, melyek vászonra nyomtatott fotók és tükrös felületű műbőr felhasználásával készülnek. A képekhez felhasznált anyagokat különböző szélességű csíkokra vágom és összefonom őket, majd vakrámára rögzítem. A formanyelv továbbra is geometrikus, de korábbi munkáimhoz képest, több réteget alkotva a síkból, kilépnek a térbe.

Budapest, Vancouver, Párizs – Tavaszi fotófesztivál-körkép I.

Idén tavasszal, a művészeti élet újraéledésének egyik fontos jeleként számos fotófesztivál kerül megrendezésre világszerte. Többségük hibrid programmal készül, egyszerre szerveznek online és offline kiállításokat, valamint kapcsolódó eseményeket. A tavaszi fotófesztiválokat ismertető cikkünk első részében Budapest, Vancouver és Párizs kulturális eseményeire kalauzoljuk el az olvasót.

Tombor Zoltán a stuttgarti Művésztalálkozások vendége

A stuttgarti Magyar Kulturális Intézet 30 éves hagyományként tartja fenn Művésztalálkozások című kiállítássorozatát, melynek aktuális magyar vendége a közelmúltban hazaköltözött Tombor Zoltán, az olasz és amerikai kitérők után ismét itthon élő és alkotó fotográfus.

Szilágyi Lenke: Posztszovjet 1990–2002

Egy interjúban Szilágyi Lenke azt mondta, hogy Oroszországban a fényképezést még baráti gesztusnak tartják az emberek. Képeinek szereplőit, úgy tűnik, valóban nem zavarta a fotós jelenléte, sokan közülük kifejezetten barátságosan tekintenek a kamerába.

TOP10 – Ezek voltak 2020 legfontosabb hazai fotókiállításai

A Punkt.hu online fotográfiai magazin munkatársai a fotográfiához köthető szakemberek véleménye alapján hagyományteremtő jelleggel 2020 legfontosabb hazai fotókiállításait rangsorolták. Igyekeztünk minél szélesebb spektrumból meríteni, hogy minél hitelesebb végeredmény születhessen.