Címke: interjú

5kérdés – Chochol Károly

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Chochol Károly fotográfust, fotóriportert kérdeztük.

Tovább

5kérdés – Gyenis Tibor

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Gyenis Tibor Munkácsy Mihály-díjas képzőművészt kérdeztük.

5kérdés – Vécsy Attila

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Vécsy Attila fotóművészt kérdeztük.

5kérdés – Csoszó Gabriella

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Csoszó Gabriella fotográfust, tanárt és aktivistát kérdeztük.

5kérdés – Kondor László

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Kondor László fotóművészt kérdeztük.

„Szeretném szem előtt tartani azt a látásmódot, amit Török László képviselt” – interjú Kovács Melindával

Az idén 30 éves salföldi Pajta Galéria anyagából újrarendezett, sok újdonságot tartalmazó tárlat az alapító, Török László halálának első évfordulóján nyílt meg Kovács Melinda fotográfus, a galéria művészeti vezetője rendezésében, akivel a megújulás mikéntjéről és jövőbeli terveiről is beszélgettünk.

5kérdés – Kudász Gábor Arion

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Kudász Gábor Arion Balogh Rudolf-díjas és Capa-nagydíjas magyar fotográfust, egyetemi docenst kérdeztük.

Tovább

5kérdés – Molnár Ágnes Éva

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Molnár Ágnes Éva fotóművészt kérdeztük.

„Az őszinteség vagy annak hiánya elképesztően érződik egy anyagon.” – Interjú Móricz-Sabján Simon fotóriporterrel

Móricz-Sabján Simon fotóriporter és dokumentarista fotográfus. Munkáját még az ezredfordulón, a klasszikus fotórovatok idéjén kezdte, azóta is aktív és eredményes fotográfusi pályát tudhat magáénak. Munkáit általában a hosszú távú, éveken át készülő, gondosan összeállított és társadalmilag érzékeny fotóriportok jellemzik.

5kérdés – Gáti György

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Gáti György fotóművészt kérdeztük.

„Minél többet megismersz a világból, annál többet látsz” – interjú Martinkó Márkkal

Martinkó Márk jelenléte jó ideje folyamatos a kortárs fotográfia berkeiben, most a Fotóhónap2021 keretein belül a MyMuseum Galleryben megrendezett, Gaia című kiállítás kapcsán kerestük fel. Az alkotó több különböző médiummal van jelen a művészeti színtéren. Beszélgettünk vele fotográfia és videóművészet határairól, látás és tudás közötti összefüggésekről és fontos társadalmi kérdésekről is.

5kérdés – Pecsics Mária

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Pecsics Mária fotóművészt kérdeztük.

5kérdés – Fejér Zoltán György

5kérdés rovatunkban ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a hazai fotográfiai élet meghatározó szereplőinek. Ezúttal Fejér Zoltán György fotóművészt, a Magyar Fotóművészek Szövetségének Életműdíjasát (2011) kérdeztük.